Genezis UREA

Genezis UREA

Izvrsno osnovno gnojivo, ponajprije za tla bogata kalcijem, za prozračna i mikrobiološki živa tla.

Sastojci

  • Dušik (N)46 %

Pakiranje

  • Polietilenska vreća/paleta25 kg
  • Big Bag vreća500 kg
  • Rasuto
Značajke

Površinski tretirano gnojivo. Cilj površinskog tretiranja je sprečavanje lijepljenja zrnaca tijekom njihova skladištenja. Materijal koji se koristi za površinsko tretiranje također poboljšava krutost proizvoda. Površinski tretiran UREA koristi se za gnojenje i za ostale industrijske svrhe.

Površinski tretiran UREA nije higroskopan, nije sklon lijepljenju pa se može skupno prevoziti i skladištiti na natkrivenome mjestu. Ne smije se miješati s gnojivima koja sadržavaju amonijev dušik.

U obliku 0,5 - 1 %-ne otopine može se koristiti i za folijarno gnojenje, budući da vodena otopina ne prži vegetaciju.

Upute za korištenje

Amid-dušik UREA produžuje njegovo djelovanje. Tijekom biokemijskih procesa pretvara se u nitrat, a međuproizvodi iz tla ne ispiru se pa je zato proizvod vrlo pogodan za osnovno gnojenje. UREA u ishrani preživača može zadovoljiti 25 - 30 % potrebe za bjelančevinama. U industrijskoj upotrebi s formaldehidom pogodan je za proizvodnju aminoplastičnih smola i ljepila za drvnu industriju. UREA je preporučljivo bar od dva do tri tjedna prije sjetve položiti u tlo, tako da amonijak koji nastaje tijekom njegove degradacije ne bi sprečavao klijanje sjemena. Zbog povoljnih fizikalnih karakteristika i veličine čestice pogodan je za rasipanje sa zemlje te iz aviona, može se aplicirati sa standardnim centrifugalnim raspršivačima te pneumatskim raspršivačima gnojiva. Otopina UREA općenito se dobro miješa sa sredstvima za zaštitu bilja pa se folijarno gnojenje može provoditi uz različite kemijske procese zaštite bilja.